News

20-01-25

5 vragen over het onderhoud van je auto

Een goed onderhouden auto is veiliger, betrouwbaarder, en verbruikt minder. Laat hem daarom regelmatig nakijken om pech te voorkomen. 1. Wanneer moet je auto binnen voor onderhoud? Het onderhoud van je auto hangt af van de leeftijd, kilometerstand en het type motor. Als vuistregel geldt:
13-01-25

Is je stoep vrijmaken verplicht?

Wat als iemand uitglijdt op jouw stoep? Moet jij sneeuw voor jouw deur ruimen? En hoe zit het als je in een appartement woont of zelf niet kunt ruimen? Ontdek hier wat de regels zijn en hoe je boetes en aansprakelijkheid kunt vermijden.
06-01-25

Hoe maak je de juiste keuze voor een nieuwe wagen?

De automarkt is vandaag rijker aan mogelijkheden dan ooit tevoren. Of je nu kiest voor een nieuwe of een occasiewagen, een benzine- of elektrische auto, de keuze wordt steeds complexer door nieuwe wetgevingen, ecologische trends en financiële afwegingen. Hier is een overzicht om je te helpen bij het maken van de beste beslissing.
30-12-24

Voorkom brand tijdens koude dagen

Gezellige kaarsen, een haardvuur of kerstverlichting brengen sfeer, maar ook risico’s. Bij brand is je brandverzekering jouw beste vriend. Deze vergoedt schade aan je woning en inboedel en beschermt je tegen financiële gevolgen. Wat dekt een brandverzekering? Een brandverzekering is verplicht voor huurders en verhuurders in Vlaanderen en Wallonië, maar in het Brussels Gewest is dit nog niet het geval. Ondanks de naam dekt een brandverzekering niet alleen schade door brand, maar ook schade door water, natuurrampen, glasbreuk en meer.
23-12-24

Is vuurwerkschade verzekerd?

Elk jaar veroorzaakt vuurwerk miljoenen euro's schade rond de jaarwisseling. Hoe zit het met de dekking van vuurwerkschade door je verzekeringen?
09-12-24

Shoop Shoop, op skivakantie!

Ga je op skireis? Zorg dat je goed voorbereid vertrekt met een uitgebreide reisverzekering. Voor skiërs bestaan er speciale skiverzekeringen die niet alleen je medische kosten, maar ook gestolen skimateriaal of annulering dekken. Laat je hierover adviseren. Met de juiste verzekeringen ben je klaar om de winter zorgeloos te trotseren. Of het nu gaat om veilig rijden, bescherming tegen een val of schade door kou: zorg dat je winterproof verzekerd bent!
02-12-24

Zo maak je je woning winterproof

De winter brengt kou, gladheid en mogelijke schade met zich mee, maar met een paar voorbereidingen houd je je woning veilig en comfortabel. Hier zijn de belangrijkste tips om je voor te bereiden:
25-11-24

Je kinderen zakgeld geven of niet?

Zakgeld geven aan je kind is een goede manier om het te leren omgaan met geld. Het helpt hen de waarde van geld te ontdekken, keuzes te maken en het concept van een budget te begrijpen. Je kind leert ook dat het soms moet sparen om later iets groters of belangrijkers te kunnen kopen dan bijvoorbeeld snoep.
18-11-24

5 redenen om voor een verzekeringsmakelaar te kiezen

Diverse beleggingsoplossingen: Je makelaar biedt een breed scala aan mogelijkheden voor je spaargeld, afgestemd op je risicobereidheid en met opties op korte, middellange en lange termijn. Fiscaal vriendelijk beleggen: Beleggen via verzekeringsproducten kan fiscaal voordelig zijn, wat een interessante meerwaarde biedt. Onafhankelijk advies:
11-11-24

Verplicht onderhoud en reiniging, ter preventie

Onderhoud van je verwarmingsketel Het is wettelijk verplicht om je centrale verwarmingsinstallatie regelmatig te laten onderhouden, zowel voor particulieren als bedrijven. Centrale verwarmingsketels op gas (zoals aardgas, butaan, propaan) moeten om de twee jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Voor ketels op stookolie (mazout) of vaste brandstoffen (zoals hout, pellets, steenkool) is jaarlijks onderhoud verplicht. Regelmatig onderhoud is aan te raden, want een goed onderhouden ketel is veiliger en efficiënter.
04-11-24

Ben je verzekerd bij stormschade?

Stormschade kan grote impact hebben op je woning of auto. Als je schade hebt door een storm, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om de schade goed en correct af te handelen. Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen: Wat is stormschade? Stormschade ontstaat wanneer een storm, meestal vanaf windkracht van 80-100 km/u, schade veroorzaakt aan eigendommen. De dekking voor stormschade kan per verzekeraar verschillen.
28-10-24

Wat is het verschil tussen tak21, tak23, tak26 en tak44?

Je hebt een financiële buffer om onverwachte kosten op te vangen, maar je wilt ook graag dat de rest van je spaargeld rendeert. Een optie is om te beleggen in levensverzekeringen zoals tak21, tak23, tak26 en tak44. Maar wat houden deze precies in? En wat zijn de verschillen tussen deze beleggingsopties?
21-10-24

Overstroming of wateroverlast. Wat met de verzekering?

Ben je slachtoffer van een overstroming? Lees hier dan verder over hoe je kunt handelen en hoe je brandverzekering en verzekeringsmakelaar je kunnen helpen. Voorzorgsmaatregelen bij dreigende wateroverlast Dreigt je woning of handelszaak onder water te lopen? Neem preventieve maatregelen met hulp van de brandweer of civiele bescherming. Breng kinderen, huisdieren, en voertuigen in veiligheid. Overweeg duurzame oplossingen zoals waterbestendige aanpassingen aan je woning als je in een overstroombaar gebied woont. Zorg ook voor batterijen voor het geval de stroom uitvalt.
14-10-24

Het gevaar van Koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) staat bekend als een echte sluipmoordenaar. Je kunt het niet zien of ruiken, maar het inademen ervan kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Jaarlijks sterven mensen door koolmonoxidevergiftiging of belanden ze in het ziekenhuis. Echter blijft koolmonoxidevergiftiging vaak onopgemerkt. De symptomen, zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en braken, lijken vaak op die van griep. Een koolmonoxidemelder kan tijdig alarm slaan en zo je leven redden!
07-10-24

Ben je verzekerd als vrijwilliger?

Veel organisaties zijn wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten die hun vrijwilligers beschermt tegen zowel lichamelijke schade die ze oplopen tijdens hun activiteiten als de gevolgen van ongevallen die ze mogelijk zelf veroorzaken. Als vrijwilliger kun je op twee manieren deelnemen aan activiteiten: Individueel vrijwilligerswerk zonder organisatie Als je als vrijwilliger werkt buiten een organisatie, bijvoorbeeld door een buurman te helpen met boodschappen of door alleenstaande senioren te bezoeken, geldt het volgende:
offerte

Offerte

Vraag online een vrijblijvende offerte aan.
Offerte aanvragen
schade?

Schade?

Online schade aangeven, schadetips, aanrijdingsformulier, ...
Ga verder
vragen?

Vragen?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Maak een afspraak
documenten

Documenten

Algemene voorwaarden, aangifteformulieren, ...
Bekijken