10-01-22

Een ssslippertje met je motorrijtuig? Deze 4 aanvullende verzekeringen zijn een must!

Zodra de winter in het land is, genieten we van een spierwit panorama. Althans, als de weergoden sneeuw voor ons in petto hebben. Spierwitte wolken, besneeuwde bomen en vlagen van mist boven de velden, vormen dan dagelijkse kost. Ondanks de schoonheid ervan, is het een gevaarlijke periode om de baan veilig te trotseren. Aanvullende verzekeringen zoals een bestuurdersverzekering, bijstandsverzekering, omniumverzekering en rechtsbijstandverzekering vormen (deze periode) geen overbodige luxe bovenop je verplichte BA motorverzekering. Integendeel!

Een bestuurdersverzekering voor jou

Waarom is een bestuurdersverzekering aangeraden? Simpelweg omdat een BA verzekering van je motor enkel de kosten van lichamelijke en materiële schade van derden dekt. Met andere woorden: indien je zelf betrokken raakt in een ongeluk waarvan jij in fout bent en je hier schade bij oploopt, wordt deze niet vergoed. Daarvoor is de bestuurdersverzekering dé verzekering bij uitstek.

Een omniumverzekering voor je motor

Indien je als bestuurder aansprakelijk wordt gesteld voor het ongeval, kan je de kosten van je voertuig beperken door een omniumverzekering af te sluiten. Deze verzekering vormt een aanvulling op je verplichte BA verzekering en dekt de materiële schade aan je motor indien je een ongeval veroorzaakt. Kortom, het biedt je motorrijtuig een uitgebreidere bescherming en vergoedt herstellingskosten.

Een bijstandsverzekering

Autopech kan iedereen weleens overkomen! Daarom is het verstandig om je voor stressvolle momenten te behoeden door een bijstandsverzekering aan te gaan. Bij pech of technische problemen snelt je verzekeraar je op ieder moment van de dag ter hulp van zodra je in panne raakt met je auto. Of het nu om een probleem met je motor gaat of een lekke band? We will be there!

Een rechtsbijstandverzekering

In het geval dat je betrokken raakt bij een ongeval of een verkeersovertreding, kan het nuttig zijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Met deze verzekering heb je namelijk recht op vrijblijvende juridische informatie over je rechten en krijg je bijstand in alle gerechtelijke stappen die je onderneemt. En niet onbelangrijk, ook de vergoeding van procedure- en advocatenkosten zijn hierbij inbegrepen.

Solliciteer nu